Chiftele de dovlecel

Reteta chiftele de dovlecel

E vara , oricat mi-as dori sa mananc un gratar bine facut,o friptura bine patrunsa la cuptor cu cartofi rumeniti in ceaun, o tochitura cu mamaliga mmm deja salivez, pur si simplu oraganismul meu nu vrea nu pot sa mananc carne, nu vara asta, cum am precizat cu mici exceptii ca doar vorba aia suntem oameni.Vara asta sunt fan legume,le-am pus in diferite umpluturi in o mie de combinatii si astazi mi-au iesit chiftele de dovlecel, sper sa va placa.

Ingrediente necesare:CHIFTELE DE DOVLECEL

  • 2 dovlecei
  • 1morcov
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 3 cateti usturoi
  • 100 gr cascaval
  • pesmet
  • sare,piper

Mod de preparare;CHIFTELE DE DOVLEAC

  1. Curatam dovleceii, ii dam pe razatoare si ii lasam la scurs.
  2. Intre timp pregatim restul legumelor,radem morcovul, tocam ceapa marunt,pisam usturoiul.Dupa ce s-a scurs dovlecelul , il amestecam cu restul legumelor, asezonam cu sare , piper, adaugam cascavalul ras, ouale, 2 liguri de pesmet.
  3. Formam chiftelute, le dam prin pesmet, si le punem la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 20 de minute pe o parte si 20 de minute pe cealalata parte.

Ca idee de servire se pot  servi atat calde cat si reci cu salate racoritoare sau cu cartofi copti in functie de preferinte.

 

Comments

comments