Cartofi duchesse

RETETA CARTOFI DUCHESSE

Cand auzeam de acesti cartofi duchesse ma gandeam la o reteta complicata.M-am documentat despre aceasta reteta si am pus in practica.Este chiar foarte simplu ,numele e mai complicat.

CARTOFI DUCHESSE au textura unui piure.Un piure mai complex cu o forma speciala. Sunt o garnitura eleganta cu un aer sofisticat.

INGREDIENTE NECESARE CARTOFI DUCHESSE

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 grame unt gras
  • 1 ou
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingurita nucusoara
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE CARTOFI DUCHESSE

  1. Curăţam  cartofii şi ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem ca pentru piure.
  2. Cand sunt gata ii luam de pe foc si ii zdrobim ca pentru piure.Incorpoam untul cubulete si amestecam bine pana facem o consistenta cremoasa.Dupa ce piure-ul s-a racit incorporam galbenusele unul cate unul.Adaugam nucusoara,asezonam cu sare si piper.Cu aceasta compozitie formam furescuri de piure si ii lasam la cuptor timp de 8 minute la 200 grade.

cartofi duchesse1

 

 

Comments

comments