Bors moldovenesc de gaina cu taietei de casa

RETETA BORS MOLDOVENESC DE GAINA CU TAIETEI DE CASA

La mine in Moldova se borsul se serveste acru,e plin de zarzavaturi proaspete, se simnte din belsug leusteanul proaspat,acest bors de gaina cu taietei de casa este o reteta traditionala din zona Moldovei.Borsul la noi se acreste cu bors de putina.

O reteta nemaipomenit de gustoasa.

INGREDIENTE NECESARE BORS MOLDOVENESC DE GAINA CU TAIETEI DE CASA

  • 1 kg carne de gaina de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 gr telina radacina
  • 1 lingura sare
  • 1 ardei iute
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 500 gr rosii proaspete

PENTRU TAIETEI

  • 1 ou
  • faina

MOD DE PREPARARE BORS MOLDOVENESC DE GAINA CU TAIETEI DE CASA

  1. Punem la fiert carnea in apa doar cat sa acopere carnea si cu o lingura de sare.Spumam bine si lasam carnea la fiert dar trebuie sa o verifcam ,carne fierbe mai usor sau mai greu in functie de gaina.
  2. Ceapa,ardeiul,patrunjelul,telina le taiem cubulete,le adaugam in oala cand carnea este pe jumatate fiarta.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand sunt gata legumele.Aproape  cand carnea e gata adugam rosiile si lasam la fiert pana e gata carnea, daca intre timp mai trebuie apa mai completam.
  3. Taietii de casa ii facem dintr-un ou si 100 grame de faina ii lasam sa se usuce 20 de minute.II scuturam de surplusul de faina si ii punem la fiert in oala cu ciorba timp de 8 minute.
  4. La final adaug borsul.Eu il adaug direct in oala fara probleme.Se pune in functie de cat de acru doriti.La final presaram leustean proaspat tocat si gata borsul.Eu mereu servesc cu ardei iute.

Promit ca revin cu reteta de taieti de casa!

Pofta buna!

Comments

comments