Ardei copt umplut cu branza

RETETA ARDEI COPT UMPLUT CU BRANZA

Am mancat pentru prima ardei umpluti cu branza ,intr-o excursie prin zonele moldovei.Rusine sa imi fie,sunt moldoveanca si nu stiam de reteta asta.Mi-a placut atat de mult si mie si colegilor mei,incat am rugat-o pe gazda sa ni-i prepare zilnic.Nici nu stiti de cate ori mi-am propus sa-i gatesc in vara ce a trecut.A trecut si vara,a venit iarna si eu de abia azi am reusit sa-i prepar.Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie.

Asadar…. alegeti ardei gras, potrivit ca marime.
Spalati-i si coaceti-i …. insa nu foarte tare ca cei pentru salata, numai atat cat sa puteti indeparta pielita.

ardei copt umplut cu branza9
Taiati un capacel si indepartati cotorul si semintele tuturor ardeilor.

Pregatiti umplutura de branza astfel :
 dati pe razatoare cascaval  si telemea sarata pe care le amestecati cu branza dulce de vaci si oua.

ardei copt umplut cu branza 10

Faceti umplutura in functie de cati ardei doriti sa umpleti.
Umpleti ardeii cu amestecul obtinut.

Caliti o ceapa mare  si  un ardei in putin ulei pana incep sa-si schimbe culoarea…
cu acest amestec veti ” tapeta” fundul vasului in care urmeaza sa asezati ardeii umpluti.
Presarati sare si piper dupa gust…

ardei copt umplut cu branza 11

Asezati  ardeii umpluti deasupra :

ardei copt umplut cu branza 4
Puneti apoi  feliile de la doua rosii mari, curatate de coaja peste ardei…

Daca v-a ramas umplutura o puteti pune peste rosii… apoi radeti telemea si cascaval :

ardei copt umplut cu branza 5

Stropiti cu putin ulei .

Dati vasul la cuptorul incins in prealabil ( la 170/180* ) pentru cca 45 de minute …sau pana cand observati ca ardeii s-au patruns  si cascavalul s-a topit si rumenit.

ardei copt umplut cu branza

Daca doriti puteti adauga smantana sau iaurt. 🙂

ardei copt umplut cu branza2

Pofta buna!!

 

 

 

Comments

comments